Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ


«Άγγελε μου! Είσαι πάντα κοντά μου... Αμήν!»

Οι Άγγελοι είναι πνευματικά όντα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού! Διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες και ο κάθε Άγγελος έχει τη δική του ατομικότητα, χαρακτήρα και θέληση. Αντιπροσωπεύονται ως σώμα του πνευματικού μεσάζοντος των όντων μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων. Υπηρετούν τον Θεό και είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες, ενώ δεν έχουν φύλο.

Οι Άγγελοι είναι λειτουργικά πνεύματα. Συχνά απεικονίζονται με λευκά ρούχα. Ο σκοπός των Αγγέλων είναι η δοξολογία του Θεού και η εκπλήρωση των θελημάτων Του. Οι ιδιότητες των Αγγέλων είναι δοσμένες από το Θεό. Αυτός έχει καθορίσει τις ικανότητες που διαθέτουν.

Οι Άγγελοι υπακούουν στις εντολές του Θεού και είναι κατά χάριν αθάνατες, που δεν περιορίζονται από το χρόνο και το χώρο. Δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά του.

Οι Άγγελοι παρίστανται ενώπιον του θρόνου του Θεού, όπου και διαρκώς Τον υμνούν. Εμφανίζονται ως αγγελιαφόροι του Θεού, δηλαδή αποτελούν όργανά Του, από τα οποία διαβιβάζει τη θέλησή Του. Στόχος των Αγγέλων είναι η προσπάθεια σωτηρίας των ψυχών και λειτουργούν ως εκτελεστές του λόγου του Θεού στο φυσικό κόσμο.

Οι Άγγελοι είναι οι απεσταλμένοι του Θεού και οι φορείς των μηνυμάτων Του. Λειτουργούν, επίσης και σαν προσωπικοί φύλακες, καθώς κάθε μεμονωμένη ψυχή έχει το φύλακα Άγγελό της! Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στους Αγγέλους, ενώ κατά γενική ομολογία στα κορυφαία σημεία του βίου Του εμφανίζονται ως λειτουργοί, υπηρέτες και συμπαραστάτες του!

Οι Άγγελοι συνήθως απεικονίζονται ωσάν ξανθό ανδρόγυνο με φτερά, σε ένα λευκό λινό φόρεμα με χρυσή ζώνη. Συχνά περιγράφονται σαν ανθρωπόμορφα πλάσματα με φτερά στην πλάτη τους και με ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι τους. Με βάση την ιεραρχία τους, διαχωρίζονται σε 3 τάξεις που έκαστος φέρει τριχώρους ή αλλιώς «Ταξιαρχίες».

Οι τάξεις αυτές αποτελούνται από:

Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνους, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες και Αρχές, Αρχάγγελους και Αγγέλους.

- Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των Ουρανίων, ενώ έργο τους ο θεοπρεπής Ύμνος του γελ

- Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, ενώ έργο τους είναι ο τρισάγιος ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος»

- Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες και έργο τους αποτελεί ο ύμνος «Αλληλούια»

Σε κάθε άνθρωπο στέλνεται από τον Θεό ένας φύλακας Άγγελος αμέσως μετά τη σύλληψη του. Κάθε Άγγελος διαθέτει διαφορετικές ιδιότητες: Μερικοί ειδικεύονται στις αρετές της φτώχειας και στην ενίσχυση των ανθρώπων! Εκτός από την ενίσχυση και την εποπτεία του κάθε ανθρώπου, οι φύλακες Άγγελοι προστατεύουν πόλεις και ολόκληρες πολιτείες! Προσεύχονται στο Θεό για το δώρο της διδασκαλίας των λαών και την ειρήνη στη Γη...

Και είναι πάντα κοντά μας! Σε κάθε στιγμή!

Αμήν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου