Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η ΗΘΙΚΗ (OSHO)


Η ηθική έχει περιορίσει όλους τους χυμούς και την ενέργεια της ζωής στα στενά όρια του νου της. Εκεί η ενέργεια δεν μπορεί να κυλήσει και έτσι έχει γίνει σαν ζαρωμένο μήλο. Η συμπεριφορά της είναι πολύ καθωσπρέπει και άκαμπτη και αυστηρή και είναι πάντα έτοιμη να δει κάθε κατάσταση σε άσπρο - μαύρο, σαν το κόσμημα που φορά στο λαιμό της.


Η Βασίλισσα των Σύννεφων καραδοκεί στο μυαλό όλων όσοι έχουμε ανατραφεί με αυστηρές αντιλήψεις καλού και κακού, αμαρτίας και αρετής, αποδεκτού και απαράδεκτου, ηθικού και ανήθικου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλες αυτές οι κριτικές του νου δεν είναι παρά μόνο προϊόντα της διαπαιδαγώγησης μας. Και είτε αφορούν εμάς, είτε άλλους, μας εμποδίζουν να ζήσουμε την ομορφιά και τη θεϊκότητα που βρίσκεται μέσα μας.

Μόνο όταν σπάσουμε τα δεσμά του προγραμματισμού μας και φθάσουμε στην αλήθεια της δικής μας καρδιάς, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τη ζωή όπως πραγματικά είναι...

Ο ΜΠΟΝΤΙΝΤΑΡΜΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τους ηθικολόγους, τους πουριτανούς, τους υποτιθέμενα καλούς ανθρώπους, αυτούς που κάνουν καλές πράξεις. Έχεις φθάσει στο βάθος, στη ρίζα του προβλήματος.

Αν δεν γεννηθεί μέσα μας η επίγνωση, τότε όλη μας η ηθική είναι ψεύτικη, τότε οι καλοί μας τρόποι δεν είναι παρά ένα λεπτό κάλυμμα που ο καθένας μπορεί να καταστρέψει. Όταν, όμως, η ηθική μας προέρχεται από την επίγνωσή μας και όχι από κάποια πειθαρχία, τότε είναι τελείως άλλο πράγμα. Τότε θα ανταποκρίνεται σε κάθε κατάσταση μέσα από την επίγνωσή μας! Και οτιδήποτε κάνουμε, θα είναι καλό.

Η επίγνωση δεν μπορεί να κάνει τίποτε κακό. Η υπέρτατη ομορφιά της επίγνωσης είναι πως οτιδήποτε προέρχεται από αυτήν είναι όμορφο, είναι σωστό κα δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια και καθόλου εξάσκηση.

Αντί, λοιπόν, να κόβουμε τα φύλλα και τα κλαδιά, ας κόψουμε τη ρίζα! Και για να κόψουμε τη ρίζα, δεν υπάρχει άλλη μέθοδος εκτός από μία: Να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, να έχουμε επίγνωση, να είμαστε συνειδητοί!!!!

OSHO

2 σχόλια:

  1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή