Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ (OSHO)

Οι δύο φιγούρες σε αυτή την κάρτα, μας θυμίζουν τις επισφαλείς και συνωμοτικές καταστάσεις, στις οποίες μπορούμε να μπλεχτούμε, όταν συμβιβάζουμε την αλήθεια μας.

Άλλο είναι το να τα βρίσκουμε με κάποιον, να καταλαβαίνουμε μία άποψη διαφορετική από τη δική μας και να δουλεύουμε για την αρμονία των αντίθετων δυνάμεων και είναι τελείως άλλο το να υποχωρούμε και να προδίδουμε την ίδια μας την αλήθεια.

Αν το δούμε βαθύτερα, συνήθως ανακαλύπτουμε ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι, είτε αυτό είναι εξουσία, είτε η αποδοχή των άλλων.

Αν μπαίνετε στον πειρασμό, προσέξτε! Οι ανταμοιβές αυτού του συμβιβασμού πάντοτε αφήνουν μία πικρή γεύση στο στόμα.

Μισές τεχνικές στο δρόμο της Αγάπης και μισές στο δρόμο του διαλογισμού θα σας δημιουργήσουν μεγάλη σύγχυση... Δεν θα σας βοηθήσουν...

Ζητώντας βοήθεια, όμως, πηγαίνετε κόντρα στο Εγώ, οπότε προσπαθείτε να συμβιβαστείτε. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.

Προσπαθήστε να καταλάβετε για ποιο λόγο διψάτε για συμβιβασμό.

Αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε ότι ο συμβιβασμός δεν θα σας βοηθήσει. Μπορεί να είναι και ένας τρόπος για να μην πάρετε αποφάσεις, για να αποφύγετε να κινηθείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μπορεί, ακόμα, να είναι αποτέλεσμα του ότι αρνείστε να δείτε την καταπίεση της εσωτερικής σύγχυσής σας. Την καταπιέζετε και προτιμάτε να συμβιβάζεστε. Η σύγχυση, όμως, θα υπερισχύσει.

Ποτέ να μην καταπιέζετε κάτι!

Να είσαστε ξεκάθαροι με την κατάστασή σας. Κι αν είσαστε μπερδεμένοι, να θυμάστε πως είσαστε μπερδεμένοι. Το πρώτο ξεκάθαρο πράγμα για σας είναι πως είσαστε μπερδεμένοι.

Τότε... έχετε ξεκινήσει το ταξίδι...

OSHO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου